nette dolaşırken gördüm dikkatimi çekti herkes fikrini yazmış bende yazayım hem takılırım biraz buralarda ara sıra
daha önce bende güzelhosting kullandım sonra taşıdım başka sebeblerden ötürü
şimdi xenforo tabanlı bir site var diyelim medya grafik üzerine linkleme harici dosya ekleden resim ekleden video ekleden durmadan paylaşım oluyor diyelim
disk alanı sınırsız deniliyor ama kısıtlama yinede getiriyorlar
sitenin dosya boyutu yükseldiğinde GB ler arttığında bütün hostingler depo olarak kullanıma giriyor diyerek bulut sunucu öneriyorlar bir kaç arkadaşımın başına gelmişti.
Site doldukca gb artması disk alanının artması normal sınırsız disk diye satılan sonradan neden yetersiz alan diyerek müşteri gönderiliyor veyahutta neden başka hizmet alması için mecbur bırakılıyor?
güzelhosting böyle bir durumda çözümlemeyi nasıl yapar?
Bu konuda aslında sonuna kadar hak veriyorum fakat şöyle söyleyeyim aslında burada birçok şey işin içine giriyor.
Öncelikle şunu anlamalıyız,
SINIRSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR.
- Aldığımız hizmete ödediğimiz paraya karşılık istediğimiz hizmet bize veriliyor mu diye sormak lazım.
- Diyelim ki 1 ay için sınırsız bir cpanel lisanslı linux hostinge 50₺ civarında para mı ödüyorum ?
- Ödediğim para karşılığında yapmak istediğim nedir ? "Xenforo kurmak ve yıllarca onu yönetmek"
- Daha sonra ne istiyorum medya eklentisi kurmak,kaynak eklentisi kurmak, dosya paylaşımı yapmak veya video paylaşımı yapmak.
İşte bu durumda Tofaştan Ferrari performansı istiyoruz. Biz ödediğimiz paranın hakkını çoktan doldurmuş oluyoruz bu durumda da firma haklı olarak cloud'a dönüş yapın diyor.
- Firmanın bize sattığı hizmete ödediği dolar cinsten dudak uçuklatan paralar veya ödediği vergiler.
- Bazı firmalar yıllık alın diye sitelerinde aylık seçeneği bile koymuyorken açıkçası çok düşük fiyatlardan host satan firmalara gerçekten hayranlıkla bakıyorum.
- Bu tarz paylaşımlı hostinglerde doğal olarak bu adam size ne kadar sınırsız dese bile bir limitle sizi limitlesin ki siz o siteyi upload, download veya youtube gibi bir site veya sizinde dediğiniz gibi depo olarak kullanamayalım.
Niye ? Çünkü kapitalizm. Her şey için bir şey diye bir şey yok.
Siz eğer youtube gibi bir site açmak istiyorsanız o zaman onlar kadar yatırım yapabilecek bütçeniz olması gerekiyor.
Eğer siz dosya co , dosya tc veya mega nz gibi bir firma olmak istiyorsanız yavaş yavaş büyümek diye bir şey sizin için olmamalı.
Aslında birazda hizmeti yanlış mantık ile arıyoruz diyebilirim.
Rahatlık olsun alışkın olduğumuz için cpanel kullanalım diyoruz. Inodes limiti karşımıza çıkıyor. Buna rağmen Plesk ile yönetilen bir windows sunucuya dönmek bilmiyoruz.
Şimdi size daha öncesinde Guzelhostingle uzun bir diyolog ardından bana verdikleri bilgiyi ve benim kendi araştırmalarım sonucu olan bilgilere bakalım:
- Diğer Cpanelde iNodes limiti ortalama 200.000 iken Guzelhosting bunu 250.000 olarak sunuyor. Eğer isterseniz Premium Hostingte 500.000'e kadar sunabiliyor.
- Hayır ben dosya,medya upload sitesi olarak kullanacağım derseniz cpanel zaten size uygun değil.
Guzelhosting destekten bir alıntı:
"Bu hizmetler üzerinde sınırsız olarak kullanma seçeneği bulunmayıp daha yüksek kullanımlar için Premium hizmetlerimizi inceleyebilir veya her hesap bazlı ayrı ayrı kullanım sağlamak isterseniz Reseller hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz. Reseller hizmetlerde hesap açma limiti kadar ayrı hesap oluşturabilir ve hesap başı 250 bin inodes kullanımı sağlayabilirsiniz.
VPS hizmetler için kullanım sayılarını sizlere aşağıda iletiyoruz.
VPS 1 - 1.3 milyon
VPS 2 - 1.6 milyon
VPS 3 - 1.9 milyon
VPS 4 - 2.5 milyon
VPS 5 - 3.8 milyon
Windows hizmetlerde belirttiğiniz gibi dosya sayısı limiti olmadan disk limitiniz üzerinden kullanım sağlanmaktadır."
Yani aslında gördüğünüz gibi. Lafı daha çok uzatmamak gerekirse tüm bilişimler neredeyse aynı mantıkla çalışıyor. Benim Guzelhostingi bu kadar sevmem ve onlara destek olmamın sebebi, 7/24 (Gerçekten kelimenin tam anlamıyla) destek sağlıyor olmaları. Diğer bilişimler gibi parayı aldım senle işim bitti kafasında olmamaları. Kafanıza takılan soruyu gidermek için yılmadan, usanmadan saatlerce size bilgi vererek çözümlendirmeleri. İşlerinde gerçekten çok bilgili olmaları ve Bir şeyi öğrenmek istediğinizde size o öğrenmek istediğiniz teknik konuyu bile anlatmaları...
Gerçekten say say bitmez. Eminim yakın düzeyde bilişim firmaları vardır. Körü körüne bu firmadan daha iyisi yoktur diyemem ama bir kere bulaşan bırakamıyor bir daha dönüyor diyebilirim.
Biraz farklı konulara da değinmiş olabilirim. Umarım istediğiniz cevap yanıtımın içindedir.